FIRA 18 SET.: LLAGOSTERA GIRA EL CONSUM!

Els resultats de la Fira...

El diumenge 18 de setembre l’àrea de medi ambient va organitzar la Fira “Llagostera Gira el Consum” amb parades d’intercanvi i mercat de segona mà de particulars, mostra d’empreses de consum responsable, mostra de vehicles alternatius, participació d’entitats i comerços locals, demostracions, tallers, exposicions, jocs, música, ball, inflables, xocolatada solar...  durant tot el dia al Polivalent. La Fira, que es va haver de canviar d’ubicació a causa de la pluja, va complir amb les expectatives esperades, amb una gran afluència de participants i visitants durant tot el dia. A primera hora, també hi va haver la caminada i pedalada anual contra el canvi climàtic dins les activitats de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura, amb una setantena de participants, que tot i el mal temps van venir a caminar i pedalar.

La filosofia de la fira, així com de la campanya “Gira el consum a Llagostera”, ambdues subvencionades en part per l’Agència de Residus de Catalunya, era mostrar les diferents opcions de consum que existeixen tant de productes com de serveis, que segueixen un criteri de sostenibilitat ambiental, social i econòmic.

Més d’una seixantena d’entitats, empreses, comerços i associacions van mostrar la seva feina interactuant amb la gent, els visitants van conèixer noves opcions de consum, van comprar o intercanviar objectes de segona mà i van poder participar de totes les activitats organitzades per les empreses i entitats, com fer un passeig amb bicicleta elèctrica, fer un taller de manualitats a l’escola d’art, tastar diferents tipus de menjar, conèixer la feina de les protectores d’animals, descobrir iniciatives molt interessants, jugar, ballar, escoltar, observar o simplement gaudir. 

Tot l'equip humà de l'organització estem molt agraïts a tots els participants i visitants de la Fira per la vostra dedicació, col·laboració i adaptació als canvis deguts a la pluja.
Moltes gràcies a tothom!!!

(*Si hi vàreu participar, us agradrà llegir la cloenda del Regidor de Medi Ambient i veure la presentació de fotografies de la campanya i la fira, a l'inici del blog.) RECORDEU QUE A LA FIRA HI PODEU PORTAR LES VOSTRES BOSSES DE TELA D'ANAR A COMPRAR PER PERSONALITZAR-LES; PODEU DUR ALGUN OBJECTE QUE JA NO UTILITZEU I QUE ESTIGUI EN BON ESTAT PER INTERCANVIAR-LO . 
PORTEU ELS TAPS DE SURO QUE TINGUEU GUARDATS! (AMB TOTS ELS TAPS RECOLLITS PARTICIPAREM JUNTS A LA CAMPANYA DE "RETECORCK" PER FOMENTAR L'ÚS DEL SURO, UN DELS USOS AMB MÉS TRADICIÓ I MÉS SOSTENIBLES DELS NOSTRES BOSCOS).
I SI VOLEU PARTICIPAR AL TALLER DE L'AULA D'ART, PORTEU UN ENVÀS DE TETRABRICK (DE LLET O SUCS) I US PODREU FER EL VOSTRE MONEDER RECICLAT!

COM INSCRIURE’S I PARTICIPAR A LA FIRA “LLAGOSTERA GIRA EL CONSUM!”

Diumenge 18 de setembre de 2011, al Parc de l’Estació, de 10 a 19h

FIRA D’INTERCANVI:
Participants: Particulars que vulguin intercanviar o negociar a preu mínim objectes que ja no utilitzin. NO obert a negociants, antiquaris o empreses.
Condicions: gratuït. Només cal inscriure’s per reservar l’espai i la taula. L’ajuntament cedirà taules per a totes les parades.
Cal arribar com a mínim mitja hora abans de l’obertura de la fira per poder arribar amb el vehicle fins al Parc; un cop iniciada la Fira no s’hi podrà arribar en cotxe.

FIRA D’ENTITATS I COMERÇOS LOCALS:
Participants: Entitats, associacions o botigues de Llagostera que vulguin divulgar les seves activitats o productes, oferint alguna activitat, producte o coneixements als visitants de la Fira. (intercanvi)
Condicions: gratuït. Cal inscriure’s i posar-se en contacte amb l’àrea de medi ambient per proposar el tipus de mostra i/o activitat. L’ajuntament cedirà taules per a totes les entitats.

Participants: Empreses de productes i/o serveis que segueixen uns criteris de sostenibilitat ambiental i/o social, que vulguin fer-se conèixer i promocionar els seus productes.
Condicions: gratuït. Cal inscriure’s i posar-se en contacte amb l’àrea de medi ambient per proposar el tipus de mostra i/o activitat.

MOSTRA DE MOBILITAT SOSTENIBLE:
Participants: Opcions de mobilitat en cotxe, transport públic, moto, bicicleta... alternatives als combustibles fòssils.
Condicions: gratuït. Cal inscriure’s i posar-se en contacte amb l’àrea de medi ambient per proposar el tipus de mostra i/o activitat.

Inscripcions: Ompliu la instància adjunta i envieu-la a giraelconsum@llagostera.cat , porteu-la directament a l’ajuntament o la deixalleria, o envieu-la per fax al 972 80 54 68.

Àrea de medi ambient de l’ajuntament:
Tel. 972 83 17 07
C/Migjorn 7 (deixalleria municipal)
Horari oficina: de dilluns a divendres de 8 a 15h


Cliqueu damunt l'enllaç per descarregar els documents:
Instància: Full d'inscripció per participar a la Fira (pdf)
Instància: Full d'inscripció per participar a la Fira (word)


MAPES DE SITUACIÓ: (cliqueu damunt les imatges per veure els mapes en pdf)
VISITANTS de la FIRA

Qualsevol persona amb ganes de conèixer noves opcions de consum, conèixer la feina de les entitats, comerços i associacions de Llagostera, i gaudir de les activitats, tallers, jocs, concerts i actes de la fira!
Totes activitats són gratuïtes!!


AH! I EN ACABAT DE LA FIRA, A LES 19H ESTEU CONVIDATS A LA INAUGURACIÓ  DE L'ESPAI JOVE A "LA CASA DE LES VIUDES" (PLAÇA LLIBERTAT - CASC ANTIC)