16 sept 2011

El Dr. Jordi de Cambra (UNESCO-UdG) tanca amb èxit el cicle de xerrades!

El passat dimecres 14 de setembre a les 19h va tenir lloc la darrera xerrada del cicle "Per un consum responsable: parlem-ne?" titulada "Canvi de model de consum o canvi del model socioeconòmic?" a càrrec del Dr. Jordi de Cambra, Coordinador General de la Càtedra Internacional UNESCO - UdG i Universidad de La Habana.


A més de la seva labor acadèmica, Jordi de Cambra des de ben jove ha estat vinculat al món social, la cooperació internacional i l'activisme; és professor, també, a diverses universitats d'Argentina, Brasil, Cuba, Estats Units, Paraguai i Xile. Avui dirigeix el Màster en Desenvolupament Humà Sostenible, Globalització i Desenvolupament Local de la Universitat de Girona.


Economista i professor de Sociologia titular a la UAB, a la Universitat Autónoma de Madrid i a la UdG; Jordi de Cambra, de manera eloqüent, apassionada i molt ben fonamentada, ens va situar en la reflexió entorn del model de consum actual, vam entendre els interessos i les decisions tant econòmiques, polítiques com socials que han modelat el nostre model socioeconòmic tal i com el coneixem ara. L'exposició va generar moltes preguntes, reflexions sobre el model de consum, el que hi podem fer els ciutadans i les institucions, com aprendre a ser "lliure en el consum", etc. El debat entre la trentena de persones que érem a la sala va allargar la durada de la sessió a fins a dues hores que vam tancar, com sempre fora de la sala prenent un refrigeri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario