3 sept 2011

Ahir vam tenir amb nosaltres l'Albert Sales parlant-nos de "Moda i Explotació Laboral"


Ahir al vespre vam tenir amb nosaltres l'Albert Sales, professor de sociologia a la Universitat Pompeu Fabra i coordinador de la Campanya Roba Neta de l'organització Setem, a Catalunya. 


"Saps qui confecciona ta roba que portes?" aquesta és una de les preguntes eslògan de la campanya internacional, que des de 1997 coordina SETEM a l'estat espanyol. 


La Campanya Roba Neta treballa per defensar els drets de milers de milers de treballadores que pateixen condicions laborals intolerables a canvi de salaris de misèria.


La Campanya, una xarxa internacional d'ONG, sindicats i organitzacions de consumidors, és present a 12 països europeus i col·labora amb més de 250 organitzacions de treballadors i treballadores del de la confecció arreu del món. 


Amb l'Albert, vam conèixer la realitat d'alguns tallers del Marroc, els testimonis de les noies que hi treballen, vam entendre el treball que es duu a terme des de "Roba Neta" i també ens vam preguntar què hi podem fer nosaltres. Si realment val la pena renovar l'armari cada temporada, si hi ha opcions més responsables a l'abast...Vam arribar a la conclusió que podem començar mirant de ser-ne conscients, apostant per productes dels que en coneguem la història, i buscant alternatives al consum compulsiu, per exemple l'intercanvi de roba o els mercats de 2a mà.

Cliqueu damunt la imatge de la dreta i accedireu a la Guia per a un consum crític de roba "Moda: indústria i drets laborals".


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario